Maalaustarvikkeet

Jeanne d'Arc Livingin täysin myrkyttömät ja lähes hajuttomat mattamaalit ovat vesipohjaisia ja ympäristöystävällisiä.  

Maalit soveltuvat erityisen hyvin kalusteiden maalaamiseen ja antaa niille aidon matan pinnan, joka on tyypillinen vanhoille huonekaluille. Kalustemaali tarttuu lähes kaikille pinnoille  ja sen kuivumisaika on n tunti, riippuen tietysti maalauspaikan lämpötilasta ja maalikerroksen vahvuudesta. Jos maalin tarttuvuus epäilyttää tai kaluste on aiemmin käsitelty jollain maalilla, minkä koostumusta et tiedä, pinta on hyvä pesun/kuivumisen jälkeen käsitellä ensin suojaavalla pinnan sulkevalla pohjustus/pinnoiteaineella jota kutsumme Primer/Sealeriksi. Primer sealer sulkee pinnan, eikä päästä mahdollisia alla olevia liuottimia tms läpi. Koska Vintage Paint maalit ovat myrkyttömiä ja muovittomia, läpipäässeet myrkyt saattaa värjätä esim valkoisella maalilla maalatessa lopullisen maalipinnan laikkuiseksi tai juovaiseksi tai jopa koko kaluste voi kemiallisen reaktion ansiosta muuttua täysin väärän väriseksi. sama koskee ns happamia puulaatuja kuten tammi ja mänty. Lopullinen halutun kaltainen maalauspinta kannattaa lopuksi aina käsitellä suojaavalla vahalla tai ihanalla matta-lakalla, jotta maalattu pinta kestää kulutusta ja pyyhkimistä. Muovittomuudesta ja myrkyttömyydestä johtuen, maaliin ei tule kuivuttuaan suojaava kalvoa ollenkaan, joten suosittelemme aina pinnan sulkemista em vaihtoehdoilla. Kovaan käyttöön ja kulutukseen tuleville huonekaluille kuten esim. ruokapöydän käsittelyyn suosittelemme Vintage mattalakkaa sen helpon pyyhittävyyden vuoksi! Huolehdi kuitenkin, että esim pöytään ei jää nesteitä tai älä laske kuumaa astiaa suoraan pöydälle, vintage paint lakkoihin jää jäljet kosteudesta ja kuumasta ihan niin kuin kaikkiin valmistajien lakkoihin. koriste-esineet kuten esim peilin/taulun kehykset eivät välttämättä kaipaa pinnan sulkemista.

Maali on täysin turvallinen myös lasten leikkikalujen maalaamiseen

Maalivalikoimaamme kuuluu tietyt valikoidut sävyt ja ovat saatavana 100ml  ja 700ml purkeissä. 700ml purkilla maalaat noin 7-10 m2, pienimmällä purkilla n neliön. Varastotila meillä on rajallinen, mutta pyynnöstä tilaamme haluamasi sävyn, jos sitä ei löydy valikoimastamme, samoin seinämaalit voit tilata kauttamme.

Maalaustekniikoita on useita päästäksesi tiettyyn haluttuun lopputulokseen, olethan yhteydessä myyntiin, jos kaipaat maalaukseen apua.