Maksutavat

Tuotteet ja niiden toimituskulut maksetaan tilauksen tekemisen yhteydessä. Maksuvälineenä käy kaikki yleisimmät maksukortit ja luottokortit. Lisäksi käytössänne ovat useat lasku- ja osamaksuvaihtoehdot


Toimitustavat 

Käytämme lähetysten toimittamiseen  Matkahuoltoa. Lähetyksen saavuttua noudettavaksi saat saapumisilmoituksen kotiosoitteeseesi tai tekstiviestiä Matkahuollosta. Tuotteet ovat tämän jälkeen välittömästi noudettavissa.  Tuotteet voi halutessaan myös noutaa Ylivieskasta. Matkahuolto kuljettaa pääsääntöisesti pakettimme. Jos kuitenkin haluat paketin postin kuljetettavaksi, ole yhteydessä myyntiin.  Emme toimita tuotteita ennen kuin mahdollinen toimitustavan muutoksen erotus on maksettu.

Pyrimme säästämään luontoa ja toimituskustannuksia, joten pakkaamme tilaamasi tuotteet niin pitkälle kuin se on mahdollista kierrätysmateriaaleihin eli esim. pahvilaatikoihin, jotka jo ovat aiemmin olleet käytössä. Vaatepussit ovat aina uusia.


Myyntialue

Verkkokaupassa myytäviä tuotteita toimitetaan ainoastaan Suomen alueelle.Tilaajan tulee olla täysi-ikäinen.


Toimitusaika

Tilaukset pyritään toimittamaan mahdollisimman pian, keräämme tilauksia jokaisena arkipäivänä. Pyrimme poistamaan väliaikaisesti loppuneet tuotteet verkkokaupasta, mutta jos jokin tilaamasi tuote on loppu, ilmoitamme tästä välittömästi. Tilaukset pyritään toimittamaan täydellisinä. Jälkitoimituksia meillä ei ole. Joskus myymme tuotteita ennakkoon, silloin lähetämme kaikki tilaamasi tuotteet kerralla. Jos toivot nopeampaa toimitusta, tilaa erikseen heti toimitettavat tavarat omana tilauksena. Ennakkoon myytävissä tuotteissa meillä on käytettävissä tavarantoimittajan arvioitu saapumisajankohta, emme korvaa mahdollisia viivästymisiä.


Viallisen tuotteen palautus

Kaikista palautuksista on aina sovittava kauppiaan kanssa etukäteen. Reklamointiaika tuotteen noudosta on 14 päivää. Tavoitat meidät parhaiten sähköpostilla osoitteesta pia@ppdecora.com, tai puhelimella numerosta 0407234220. Viallinen tuote vaihdetaan ainoastaan samaan uuteen nimikkeeseen. Kauppias ei korvaa palautuksesta aiheutuneita kuluja. Emme lunasta postiin tai postiennakkona lähetettyjä palautuksia emmekä bussiennakona lähetettyjä paketteja.


Toimituksessa rikkoutuneet lähetykset

Valitettavasti huolellisesta pakkaamisesta huolimatta paketit eivät aina tule ehjänä perille. Tämän vuoksi on hyvä jo lähetystä noudettaessa tarkistaa paketin kunto ja mahdolliset vauriot paketissa. 

Mikäli lähetys on vaurioitunut postin/matkahuollon kuljetuksessa, tee HETI vahinkoilmoitus postikonttoriisi/Matkahuollon asiamiespisteessä. Saat sieltä ohjeita kuinka toimia. Ota myös yhteys kauppiaaseen. Pelkkä ilmoitus ei riitä, vahinkoilmoitukseen ja korvaushakemukseen on aina liitettävä kuvia rikkoontuneesta tuotteesta ja pakkauksesta. Kaikkiin tilauksiin pätee kuluttajasuojalain mukainen seitsemän päivän palautusoikeus avaamattomille pakkauksille. Noutamatta jätettyjen pakettien kaikki toteutuneet lähetyskulut sekä muut kulut veloitetaan asiakkaalta ennen rahojen palauttamista, tällä hetkellä se on 22€ pienet paketit ja 45€ isot paketit , jotka on toimitettu bussipakettina.


Tuotteen palautus muusta syystä

Toivomme, että olet tyytyväinen tilaamasi tuotteeseen. Tuotteesta voi tehdä lisäkysymyksiä ottamalla yhteyttä myyntiin ja toivomme sinun perehtyvän mittoihin ym. seikkoihin. Tuotekuvat pyritään ottamaan mahdollisimman tarkkaan, käytämme joko tehtaan kuvia tai omia. Pienet asteen sävyerot ovat aina mahdollisia, koska näytöt ovat erilaisia ja jotkut tuotteet tehdään käsin tai ovat esim. kasvivärjättyjä. Jos kuitenkin tulet katumapäälle, tuotteet voidaan aina palauttaa  14 päivän sisällä tuotteen vastaanottamisesta ja palautettava tuote pitää olla myyntikuntoinen, ehjä ja alkuperäispakkauksessa. Palautettavissa vaatteissa pitää olla alkuperäiset laput paikallaan. Sovitathan tuoksuttomana. Tuotteen palautuksesta on aina sovittava kauppiaan kanssa etukäteen ja palautuskustannuksista vastaa silloin  asiakas. Vähennämme tuotteen hinnasta palautuskulut, pienet paketit vähintään 14€ ja isommat paketit vähintään18€, huonekalut ja isommat paketit jotka on toimitettu bussipakettina 35€. EMME LUNASTA POSTIENNAKOLLA/BUSSIENNAKOLLA  PALAUTETTUJA TUOTTEITA. Pakkaathan palautettavat tuotteet hyvin, lähettäjä vastaa aina tuotteen pakkaamisesta. Ottamalla yhteyttä myyntiin, saatte palautusnumeron, jolla voitte tehdä palautuksen maksutta, palautuksesta aiheutuneet kulut vähennämme palautetun tuotteen hinnasta. Palautuksiin laitetaan määräasemaksi Kalajoki, koska kuljetus-sopimus yrittäjä toimii siellä. Emme nouda Ylivieskaan toimitettuja palautus-paketteja.


Verkkokauppa-alustasta johtuen mahdolliset alennuskupongit voi ainoastaan lunastaa rekisteröitymällä verkkokauppaan, emme tee jälkihyvityksiä


Mahdollisia alennuskampanjoita hyväksymme 1/ostoskerta 


Tarjouskampanjat osta 4 maksa 3


Hyvitämme halvimman tuotteen checkoutin kautta heti ostoksen jälkeen, kun tuotteet ovat kerätty ja lähdössä varastoltamme. Jos palautat "ilmaisen" tuotteen, emme hyvitä mitään,  jos palautat jonkun 3 maksetusta tuotteesta, hyvitämme 75% tuotteen myyntihintaisesta arvosta.


Emme hyväksy alennuskuponkeja tukkuasiakkailta  eikä tukkuasiakastarjouskampanjoita voi hyödyntää esim "osta 4 maksa 3". Tukkuasiakkailla on omat hinnat


Ennakkomyyntituotteet


Jos tilaat tuotteita ennakkoon, n toimitusaika on mainittuna tuoteselosteessa, jos tilauksesi siältää muitakin tuotteita, toimitamme kaikki tavarat yhtenä tilauksena, kun ennakkomyynnissä olevat tavarat ovat saapuneet. 


Yhteystiedot


Kaikissa tilauksiin liittyvissä asioissa tavoitat meidät seuraavasti:


- Sähköpostilla osoitteesta pia@ppdecora.com

- Puhelimella numerosta 0407234220